Den sunde pandekage

Søndag morgen er bare fantastisk. Ikke mindst fordi det er dejligt at have tid til en hyggelig omgang morgenmad.

Min søster fandt en pandekageopskrift uden sukker og med havregryn. Den har jeg nu videreudviklet så hvedemel også er blevet fjernet. Så nu indeholder pandekagerne til gengæld endnu mere havregryn. Derfor kan man med god samvittighed, servere den ved morgenbordet.





Pandekager

 3 dl. havregryn (blendes til det bliver til mel)
 Ca. 3 dl. mælk
 ¼ dl. god olie
 2-3 æg
 1 spsk salt
 Evt. ½ dl. øl

Havregryn og salt blandes. Æggene piskes i et af gangen. Mælken og olie (og evt. øl) tilsættes lidt af gangen under piskning. Der kan evt. tilsættes mere mælk i dejen hvis den er for tyk.
Dejen har bedst af at hvile ½-1 time i køleskab inden pandekagerne bages. (Men oftest laver jeg pandekagerne med det samme..Om morgenen skal det gerne gå lidt stærkt)
Hvis pandekagerne bages på en slip-let pande (eller hvad det nu hedder) behøves der ikke mere fedtstof på panden.

Kommentarer